måndag 29 april 2013

Indragna tåg framöver

Dagens länk handlar om att det blir alltför trångt på spåren när man på allvar börjar rusta upp järnvägen nästa år. SvD berättar att Crister Fritzson, den nye SJ-direktören, flaggar för ett sämre utbud av avgångar.
Kanske är det en klok taktik att gå ut i tid med detta, för att resenärerna ska hitta vänja sig vid tanken. Min förhoppning är att med ett lägre utbud följer lägre priser- rimligt, men knappast sannolikt. Ett tips till Crister Fritzson, för att blidka oss pendlare: ge oss ett pendlarkort värt namnet - ett årskort på bara en sträcka, till ett klart lägre pris än årskort silver; och allt skulle vara förlåtet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Nja, vad Crister Fritzon sa var att nästa års arbeten på spåren kommer att ta kapacitet i anspråk som redan idag är knapp och att man måste hitta andra lösningar för att bibehålla kapaciteten tex avstå från styva tidtabeller som slösar på kapaciteten.

    Han lyfte frågan för att man skall ta beslut om lämpliga åtgärder så att man kan bibehålla kapaciteten.

    SvaraRadera
  2. Det är ju lovvärt, i så fall. SJ bär inte skulden för att det blir trängre på spåren, det är inte det jag menar. Men min önskan om ett riktigt pendlarkort kvarstår.

    SvaraRadera