onsdag 16 februari 2011

Intern allianskritik mot Elmsäter-Svärd

Tåg 525: 69 min sent. Toalett ur funktion.
Tåg 534: u.a.


En sån här morgon, när man kommer en timme för sent till jobbet pga järnvägsproblem, känns det en smula glädjande att läsa om intern allianskritik.
TT citerade DI redan i fredags om att såväl (C) som (KD) och (FP) framför kritik mot infrastrukturministern angående tågkaoset.
Maud Olofsson vill se ökade satsningar på underhåll och utbyggnad av järnvägen. Mats Odell säger att situationen är oacceptabel, och att det måste till en "rejäl skärpning" och mer investeringar framöver. Carl B Hamilton instämmer, och tycker att cheferna inte gör sitt jobb.
- Om det är sant att Sverige aldrig har investerat så mycket i infrastrukturen som nu men det ändå inte fungerar, är det då inte dags att byta ut cheferna?
Catharina Elmsäter-Svärd, infrastrukturminister, menar att det inte spelar någon roll hur mycket pengar man satsar. "Vädret rår man inte på".
Det tycks vara läge för en blocköverskridande överenskommelse här. Moderaterna kommer inte att vara med, men alla övriga partier; (med undantag för (SD) kanske, om de nu inte skulle få ihop något som liknar järnvägspolitik till dess.) Det tycks finnas ganska god samstämmighet för det. Men det ska väl mycket till för att spräcka Alliansen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar