onsdag 28 december 2011

Ny halvlögn av Elmsäter-Svärd

Dimridåerna och propagandan fortsätter från tågministern. I förrgår i SvD, angående stormarna och underhållet av järnvägen:

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd säger att det kommer att ta lång tid att rusta upp järnvägen. Trafikverket får sju miljarder kronor om året för underhållsarbete på järnvägarna. Under 2011 tillsattes ytterligare 800 miljoner kronor för att öka driftssäkerheten längs spåren.
– Det hade naturligtvis varit bättre om man påbörjat det mycket tidigare, men så ser det inte ut, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

De 800 miljonerna är pengar som året innan plockades bort ur budgeten. De har sedan ersatts med pengar ur resenärernas egna fickor, jag menar höjda banavgifter, som vi nu ser i konkret form som en prishöjning. Nej, Catharina Elmsäter-Svärd vinner ingen respekt genom att ändra historieskrivningen - lika lite som Sofia Arkelsten gör det. Nämn saker vid deras rätta namn! De 800 miljonerna var en återställare hämtad ur annan kassa, nämligen resenärernas. En åtgärd som gjorde det ännu mindre attraktivt att ta tåget.
God fortsättning på julfirandet, pendlare och andra; inklusive SJ förstås och Trafikverket (och ministrar)!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar