torsdag 1 december 2011

Varför SJ drar in tåg 523


Tåg 523: u.a.
Tåg 550: 37 min sent.


SJ gav mig idag på twitter svar på frågan varför det inte går något 07:21-tåg mot Malmö från och med söndag i nästa vecka.
@bCarlen Hej Björn, ja - med anledning av vinterreduceringen och låg beläggning kommer tåg 523 inte att gå från 11 dec.
Inte för att jag lastar SJ AB:s twitter-team för den här sorgliga tabelländringen, men det svaret lämnar mycket övrigt att önska. "Låg beläggning" är bara inte trovärdigt. Jag åker med det där tåget varje vardag och det är FULLT! Kan i stället någon ansvarig från SJ gå ut på synlig plats på hemsidan eller i massmedia och ge en förklaring som vi tror på. Företaget SJ AB har problem med sin kommunikation utåt mot kunderna, men låt då detta bli en vändpunkt! Förklara er! Det skulle förresten ha kungjorts långt tidigare under hösten, så att kunderna får en chans att förhålla sig till nyordningen. Elva dagar innan är för sent! Varför inte använda SMS-tjänsten som SJ börjat avisera försenade avgångar med. SMS:a i god tid till alla med årskort eller månadskort på sträckan! Och god tid är inte elva dagar, snarare två månader. Tåg 523 har gått varje vardagsmorgon i åtminstone tolv år. Vi pendlare, SJ:s trognaste kunder, behöver tid för att inrätta våra liv efter ny tabell.
Och så det där med ända fram till juni. SJ tvittrar en stund senare:
@bCarlen Tåget kommer tillbaka under våren men vi har inget exakt datum.
Tåget kommer alltså att återinsättas när vinterproblemen bedöms vara över, medan tidtabellen däremot gör sken av att tåg 523 är permanent taget ur trafik. Den informationen behöver vi också ha i ett tidigt skede, om inte annat för att slippa belasta psykiatrin i onödan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar