söndag 12 september 2010

Mer fokus på järnvägen!

Miljöpartiet visar tydligt att det i svensk politik är de som går i bräschen för en järnvägstrafik värd namnet. Aftonbladet publicerade igår en debattartikel av Maria Wetterstrand och Peter Eriksson.
Jag applåderar att tågtrafiken äntligen förs upp på agendan i valrörelsen. Det gjordes ett försök tidigare av Karin Svensson Smith, då hon talade för att avskaffa SJ:s vinstkrav, vilket bemöttes av media med en gäspning. Överhuvud taget tycker jag det är skrämmande vilken makt massmedia har, t ex genom vilka frågor de väljer att ta upp respektive negligera. Det blir så lätt en snedvridning av vad som säljer bra i antal lösnummer kontra det som verkligen betyder något för vårt samhälle. Hur mycket fokus har exempelvis lagts på "butler i tunnelbanan" i motsats till "de som utförsäkrats ur sjukförsäkringen"?
Även om det är de båda språkrören som undertecknat artikeln, så är det rödgrön politik som beskrivs, och jag gillar det. Vad jag saknar är en tydlig strategi för hur det ska bli billigare att åka tåg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar