måndag 6 december 2010

Lovande initiativ från MP

SVT Rapport meddelar idag att Miljöpartiet vill se en blocköverskridande lösning för en fördubbling av spårkapaciteten i järnvägsnätet.
Det är det som behövs för att människor ska få framtidstro och tillit till att järnvägen kommer att fungera långsiktigt,
säger Peter Eriksson, Miljöpartiets ena språkrör.
Regeringen ser inte behovet av mer pengar och nyinvesteringar, utan framhärdar i sin åsikt att det är förbättringar i organisationen som är lösningen.
Infrastrukturminister Karin Elmsäter-Svärd:
Man kan alltid göra mer naturligtvis. Nu ska vi, förutom att bygga nya spår och förbättra underhållet, se till att alla järnvägens aktörer samarbetar så mycket som möjligt för resenärens bästa, inte minst när det gäller information,
Jag undrar som förut med Anders Borg, vilken planet bor hon på? Bygga nya spår och förbättra underhållet...? Lögndetektorn blinkar med rött sken! Häromdagen beslutades om en 60-procentig nedskärning av underhållet, genomdrivet av Karin Elmsäter-Svärds alliansbröder och systrar.
Svenska folk, hur kan vi ha valt sådana politiker till att styra landet? Nu är jag intresserad av hur Peter Eriksson hade tänkt sig det här järnvägspolitiska samarbetet. Vilka partier tänker han sig att få med på tåget? [:-)]
Ja, det räcker väl rimligtvis med ett av mittenpartierna, men vilka av dem är beredda att spräcka Alliansen? Återstår i annat fall bara Sverigedemokraterna... Gärna för mig, om det gagnar järnvägen. Men blocköverskridande blir den överenskommelsen knappast.

Peter Eriksson och Katarina Elmsäter-Svärd debatterade dessutom tågkaoset i morse i SVT Gomorron Sverige. Länkas härmed.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar